marți, 8 septembrie 2009

vis....

noaptea trecuta am avut un vis....aparte

de fapt nu a fost un vis.....am retrait, clipa de clipa, in mod misterios, o petrecere din studentie....la camin, inceputul anilor '90.
un camin sordid, de altfel, dar ce atmosfera era inauntru....wow
imi aduc aminte mici detalii, pe care orice "initiat" trebuia sa le parcurga.
de exemplu, conversatia de salon inaintea petrecerii...se incepea cu banalitati, sesiuni, examene, profesori, dar se ajungea invariabil la Dostoievski si Kafka.
iar muzica.....era o nebunie, pe casete poloneze, dar se asculta orice: joplin, doors, metallica, phoenix, colibri, rapsodia lui Enescu, imnul regal din interbelic.....

imi scutur creierul de praf sa imi revin; ma gandesc cum, daca erai acolo si nu stiai nimic despre Gregor Samsa sau nu urlai cu toata trupa "alabama song" vers cu vers....treptat, treptat, erai usor marginalizat:). Oare cam ce initiere trebuie sa primesti la un party din secolul 21....sa fii cool, trendy...sa ai haine armani....botox....sa cobori dintr-o masina cu litere si cifre....intre Q7 si X6?

zi frumoasa tuturor, jucati-va cat puteti si visati frumos...

4 comentarii:

  1. Eclectice gusturi studenţeşti! Cred că a fost o modă cu Kafka în anii aceia... Citeam şi noi pe rupte Castelul, Procesul, Colonia penitenciară.Însă ascultam, în plus, Queen.
    Şi deja am ajuns să avem nostalgii...

    RăspundețiȘtergere
  2. aprob....era si queen pe lista, l-am omis din viteza...i want to break free si bohemian rhapsody; multumesc de completare:))

    RăspundețiȘtergere
  3. ei, noi nu eram atat de culti incat sa citim Kafka. stateam fata in fata pe holurile caminului cate 30-40 de persoane (de o parte si de alta), posteam tigari Carpati, beam vodka, si cantam impreuna cu cei 2-3 chitaristi, Directia 5: "...blow away, blow away, shine away..." sau..."more than words".

    RăspundețiȘtergere
  4. merge si directia 5....si cu vodka si cu carpati

    zi frumoasa, take care

    RăspundețiȘtergere